Hidratált csirke olívabogyóval
Benéztem a hűtőbe, miből tudok két napra varázsolni. Az a főzős módszerem, hogy megnézem mi van otthon, közülük egy-két speckó hozzávalót pedig beírok a google-ba. Inspirálódom. Így készült nagyjából a mai ebéd is, bár rögtönöznöm kellett, mert a mascarpone penészes lett,így helyette natúr joghurt lett inkább.
Filézett csirkecombot (kb 500gr) pár percig körbepirítottam serpenyőbe (fokhagymás sót tettem rá), majd öntöttem kb fél citrom levét és nagyon kevés bort alá kicsit hidratálni..Felvágtam pár aszaltparadicsomot és kb negyed üveg fekete olívabogyót ráöntöttem a húsra. Körülbelül 200 gr natúr joghurtba kicsi só, bazsalikom és már ment is a husira. Nekem light mozarella golyók voltak itthon, abból is egy kis dobozzal tettem a tetejére. Ment 180 fokos légkeveréses sütőbe addig, amíg szépen meg nem pirult. Mivel a húst nem nagy darabokban tettem, így szépen át is sült. Picit még elforraltam a tűzhelyen a levét, mert soknak ítéltem. Ha van mascarponem akkor lehet nem lett volna ilyen folyós. DE megoldottam és jó lett végül. Édeskrumplit csíkoztam és sült a sütőben közben.
Lehet nem szép, de finom. Majdnem,mint a chokito. Ronda és finom.