Gyors csirkés bulgur borsóval
Mai ebédünk újítás volt (számunkra). Kísérleti jelleggel dobáltam bele a dolgokat, ízletesnek bizonyult úgyhogy egy ebédötlet Nektek is. Maga az elkészítés épp annyira egyszerű, mint a neve.
Csirkecomb van nekünk filézve a fagyasztóban általában,-mi jobban szeretjük a csirkemellnél- így ahhoz nyúltam ezúttal is.
Szóval szedtem ki a fagyasztóból borsót, amit pici olajon megforgattam, aztán kevés vízben megfőztem. Külön bulgurt főztem sós vízben. Csirkét pedig kis csíkokra vágtam, kevés olajon serpenyőben megpirítottam. Só, majoránna, majd kb egy evőkanál tubusos sűrített paradicsomot (vagy paradicsomkrém nem is tudom mi a pontos megnevezés) kevertem össze kevés vízzel egy kis tálba egy kiskanál vörös pestoval. Pirult pirult a husika, felöltöttem egy kis fehérborral. Csak az íze kedvéért (pici Anyának,pici a kajának). Húsra rá a paradicsomos mixet, átforgattam majd a bulgurt és a borsót is belekevertem. Vo-a-la mint a rizseshús csak kicsit más.
El tudom képzelni akár sertésszűzzel is, bár kicsit időigényesebb lehet. Remélem segített adni egy újabb ebédverziót!