Félórás zöldbabos
A mai ebéd is a gyorsaság és egyszerűség jegyében készült. Megkívántam a zöldbabot, viszont főzelékhez nem volt kedvem. Csirkecombot egyben lepirítottam a szokásos módszerrel (körbepirítom serpenyőben, majd kis borral alatta légkeveréses sütőbe megy 190 fokra 20 percre kb), közben készült a bulgur. A hús ezúttal fokhagymás sót és kis citromfüvet is kapott a bors mellé.
A fagyaszott zöldbabból keveset megfőztem sós vízben rövid ideig, majd serpenyőben picit átpirítottam (éppen hogy!). Meglocsoltam az elkészült husi szaftjával, hozzátettem a húst, és tettem rá egy kiskanál mézet. Kóstolni kell ilyenkor a babot, hogy azért legyen íze. Ezután hozzákevertem a bulgur és kész is. Kóstoljátok meg, fél órás kaja!